zdjecia rodzinne

Chłodnik z porów


Składniki:

25 dag porów (tylko białe części)
2 duże ziemniaki (ok 25 dag)
1 jabłko (20 dag)
3/4 szklanki jogurtu
1 łyżka masła
3 łyżeczki szczypiorku
pieprz i sól do smaku

Wykonanie:

Pory, ziemniaki i jabłko obrać i pokroić na plasterki. W garnku rozgrzać masło, włożyć pory, jabłko i ziemniaki. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 5 minut.
Następnie wlać 1l gorącej wody (albo wywaru z warzyw), posolić i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut. Ostudzić i zmiksować, albo
przetrzeć przez sitko.
Taka zupkę wymieszać z jogurtem. Doprawić pieprzem i solą. Wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Podawać z gorącymi grzankami.


Kategorie: zupywegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


nXtjIChQVmWtpxun , 2019-11-07
o2zR1C Muchos Gracias for your post.Thanks Again.
FijIYsvMrypOKuqAuq , 2018-12-20
xqTL5U You made some respectable points there. I looked on the internet for the problem and located most people will go together with together with your website.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Biała kiełbasa

Pieczywo czosnkowe

Fasolka po bretońsku

Kluski ziemniaczane

Pasztet z indyka

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory