zdjecia rodzinne

Kotlety mielone z kaszą


Składniki:

- 1/2 kg mięsa mielonego (może być z drobiu),
- 1 woreczek ugotowanej kaszy,
- gotowana włoszczyzna:1 pietruszka, 2 marchwie, mały kawałek selera (niekoniecznie),
- 1/2 pęczka zielonej natki pietruszki,
- 1 jajko,
- 3 łyżki bułki tartej do masy,
- przyprawy do smaku,
- bułka tarta do obtaczania,
- olej do smażenia

Wykonanie:

Do mięsa dodajemy kaszę, drono pokrojone warzywa, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Kotlety mielone podajemy z dowolną surówką

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


PlaGfBolIsIRH , 2018-12-21
IGsTnm I think other web site proprietors should take this website as an model, very clean and fantastic user friendly style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!
Gość , 2012-12-20
Świetne wychodzą te kotlety! Ja pokrojona włoszczyznę ugotowałam razem z kasza.
Gość , 2011-12-03
Wypróbowałam kotlety z kaszą i stwierdzam, że bardzo smakowały wszystkim .
Gość , 2010-10-12
Tak, kaszę napierw trzeba ugotować zgodnie z przepisem na jej opakowaniu.
Gość , 2010-10-12
Czy ta kasza ma byc wczesniej gotowana a pozniej dodana do miesa.
Herubinek , 2010-01-31
Ciekawa propozycja. Takich mielonych jeszcze nie jadłam. Na pewno wypróbujemy.
Gość , 2010-01-30
Kasza jęczmienna najlepiej pasuje.
Gość , 2010-01-30
A jaka ma być ta kasza?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Lazania z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta z grochem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Chleb na drożdżach

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Lazania z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Kurczak z ryżem

Kluski ziemniaczane

Kapusta z grochem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory