zdjecia rodzinne

Świąteczny filet z sandacza w sosie holenderskim z serkiem topionym


Składniki:

• 500 g filetu z sandacza
• 2 łyżki masła klarowanego
• 2 łodygi selera naciowego
• 2 łyżki masła
• 300 g serka topionego z papryką MSM Mońki
• 200 ml mleka
• 3 żółtka
• sól i pieprz do smaku
• pieprz czerwony w ziarnkach

Wykonanie:

Rybę wyporcjować, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie usmażyć na klarowanym maśle z obu stron na złoty kolor.
Seler naciowy pokroić w małe kawałki i poddusić na maśle, na wolnym ogniu 5-6 minut. Dodać serek topiony. Mleko połączyć z żółtkami rózgą kuchenną lub mikserem, dodać do selera z serkiem i często mieszając doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na talerze wyłożyć sos, a na sos gorącego sandacza. Oprószyć rozgniecionym w dłoniach czerwonym pieprzem.
Smacznego!
Więcej przepisów znaleźć można na www.msm-monki.pl.


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Śledzie w oleju - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Śledzie w oleju

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasta krewetkowa do pieczywa